Bilförsäkring

Med en bilförsäkring från t.e.x Ica, så har du säkrat dig från att hamna i personlig konkurs ifall att en bilolycka skulle inträffa. Genom bilförsäkringen så är du skyddat mot stöld, brand, inbrott och krock.

Enligt lag så måste alla bilar ha minst en trafikförsäkring men att välja försäkring är inte alltid så lätt. Därför ska du jämföra försäkringar innan du tecknar för att hitta den billigaste försäkring med bästa villkor.

Hel eller Halvförsäkring

Genom att välja halv eller helförsäkring till bilen så täcker försäkringsbolaget upp olika delar ifall att något skulle hända. Rent generellt skulle man kunna säga att en halvförsäkring täcker kostnaden för skador på andras fordon, som du har orsakat, men inte på din egen bil. Har man en billig bil så kan en helförsäkring kännas onödigt och många väljer då halvförsäkring till bilen.

Tjänstebilsförsäkring

Att teckna försäkring till sin förmånsbil kostar lite mer än då man tecknar bilförsäkring privat. Tänk på att bilen måste försäkras i samma namn som står som ägare. Ifall att ditt företag äger din tjänstebil men du kör den som förmånsbil, så är det företaget som är bilans ägare och således ska stå på försäkringen. Om du som privatperson finansierar bilen med ett billån, så kan ingen annan än ditt eget namn stå på försäkringsbrevet.