corona försäkring

Res inte till länder med avrådan mot Corona! Då gäller inte din försäkring.

Nu när vi uppmanas sitta i Coronakarantän så mycket som möjligt och avstå från onödiga resor, så gäller även speciella regler hos försäkringsbolagen. Du bör vetat att de allra flesta försäkringsbolag har begränsat dina försäkringar.

Res inte till länder dit resor avrådes

Trots restriktioner och regler finns det fortfarande folk som reser ”som om ingenting har hänt”. Resor är billigare än någonsin och man kanske inte längre behöver ta ett smslån för att resa, men så finns ju även riskerna för ditt och andras liv. De allra flesta försäkringsbolag har strypt sina villkor för reseförsäkringar.

Om du reser till ett land dit UD avråder från resor, kommer du inte att få ersättning säger bland annat Ica Försäkringar. Du kan heller inte räkna med att få hjälp med transport från varken UD eller svenska utlandsmyndigheter oavsett vilken skada eller sjukdom du drabbas av under din vistelse.

Så även om resorna nu är så billiga att du slipper ta lån för att resa – Gör det inte.

ICA hemförsäkring säger:

Det finns begränsningar i reseförsäkringen. Kortfattat innebär det att om du, mot UD:s avrådan, reser till ett land och drabbas av en skada som är i samband med avrådan, bedöms försäkringsskadan med förutsättningen att du som resenär medvetet utsatt dig för risk. Det betyder att om du väljer att resa till ett land som UD:s avrått från resa till följd av Coronaviruset och på resan drabbas av covid-19 får du ingen ersättning.

Covid-19 och avbokning av resa

Om du har bokat en resa till utlandet och insjuknar i Covid-19 innan du åker, så kan du hos de flesta avbeställningsförsäkringar numera ange detta som ett giltigt skäl till att få pengarna tillbaka. Så var inte fallet tidigare.

Gör samhället, dina medmänniskor och hela världen en tjänst – stanna hemma från utlandsresan. OM ett år kanske Coronan har mildrat ner sig så att vi alla kan röra oss mer fritt i världen. Men just nu, ta ditt ansvar.

 

Kategorier: